Wat is wandelcoaching

Wat is wandelcoaching

Wandelen ontspant en activeert het lichaam door de spieren een training te geven
en de bloedcirculatie in het lichaam te verhogen.

Door de beweging maken de hersenen een stofje vrij, Endorfine, ook wel het Gelukshormoon genoemd. Een coachingssessie buitenshuis is fysiek actief, minder formeel, meer zintuiglijk en leidt eerder tot meer creatieve gedachten.
Frisse lucht en beweging zorgen er ook voor dat je brein effectiever werkt. Onderzoek toont consequent aan dat beweging angst en stress aanzienlijk kan verminderen terwijl het algehele humeur verbetert – dus meer dingen voelen mogelijk en obstakels zijn minder afschrikwekkend na een gesprek tijdens een goede wandeling.
Als erkend TriA® wandelcoach combineer ik de door de mens zelf aangemaakte Endorfine met deze unieke methode in een natuurlijke omgeving.
De TriA© wandelcoach methode bevat 3 elementen:

Aandacht | Acceptatie | Actie

Deze elementen zijn vertegenwoordigd en geïntegreerd in de natuur waardoor er op een eenvoudige manier een natuurlijke groei ontstaat.

Elementen uit de natuur kunnen als metafoor dienen om inzicht te krijgen in jouw huidige of gewenste situatie. Het ondersteunt het gesprek waardoor je makkelijker bij je gevoel komt . Door van een afstand te kijken naar een natuurelement krijg je inzicht in je huidige maar ook gewenste situatie.

Het ondersteunt het gesprek waardoor je makkelijker bij je gevoel komt.

Door van een afstand te kijken naar een natuurelement krijg je inzicht in je huidige maar ook gewenste situatie. Om een situatie te kunnen accepteren is het noodzakelijk hem te voelen. Het kan helpen door , in- of dichtbij een natuurelement te gaan staan. Beelden en herkenning zeggen meer dan woorden. Accepteren van gedachten, gedragingen, eigenschappen en emoties gaat daardoor gemakkelijker. De natuur zelf is een bron van acceptatie . Een kastanje kan nooit een eik worden en het gras gaat niet sneller groeien als je eraan gaat trekken. Na de acceptatie ontstaat het loslatingsproces, waardoor er meer rust, ruimte en energie ontstaat. Vanzelf komt jouw concrete aandachtspunt aan bod.
Welk inzicht heb je opgedaan? Welke zelf te ondernemen actie laat je dichterbij je doel komen?

 

 

Ursulinenlaan 60 |1861 SP Bergen |06 22 364 313     Volg mij op:     of