Ervaringen van anderen

Echt, een aanrader!

Al ruim een jaar liep ik tegen mezelf aan. Dat wil zeggen, zo ervoer ik dat niet, ik was gewoon net als iedereen DRUK. Maar ja, wie is dat nou niet, dacht ik. Een gezin, een baan in Amsterdam dus veel file rijden, vrienden, familie. Het gewone plaatje. Maar elke dag opstaan met lichte hoofdpijn begon zijn tol te eisen. Dus ben ik op internet gaan kijken wat ik hieraan zou kunnen doen. Na het lezen van veel artikelen en daarbij enorme herkenning…. ,,Goh….dat lijkt wel over mij te gaan!” contact opgenomen met Marrit. Wandelcoach. Lekker naar buiten. Dat leek mij wel wat. Nou, en dat was het ook. Eigenlijk al na een paar afspraken kwam er meer rust over mij heen. Keek ik anders naar mijzelf en naar alles wat ik maar ‘moest’ doen. Echt, een aanrader om een keer met haar af te spreken. Gewoon doen! S. van H. - Heerhugowaard.

Oefeningen en tips buiten in het bos

Via Google ben ik terecht gekomen op de site van Buitengewone Coaching. Het wandelen buiten met een coach sprak mij erg aan. In mijn drukke bestaan had ik behoefte aan iemand die mij kon helpen bij het stellen van prioriteiten en daarnaast had ik geen overzicht omdat ik overal post-its plakte... Dat gaf een druk en opgejaagd gevoel in mijn hoofd. Marrit heeft mij met behulp van oefeningen en tips buiten in het bos, meer structuur en houvast gegeven. Dankzij haar heb ik nu meer overzicht met als resultaat meer rust in mijzelf. Dank je wel Marrit! H. T. Bergen

Wandelcoach? Nooit van gehoord.

Een vriendin wees me erop dat het misschien fijn voor me zou zijn om eens met iemand te gaan praten. Dat het wel tijd werd om iets aan mezelf te gaan doen. Ik was ietwat aan het doordraaien, zei ze. Ze kende Marrit via via dus gaf me een flyer om eens op de website te kijken. Wandelcoach. Weer wat nieuws. Ach, lekker buiten. Dus wie weet. Het is verbazend wat door alleen al samen buiten te lopen, er gebeurt in je hoofd. Door Marrit haar rustige manier van coachen, kreeg ik inzichten in waarom ik me gedroeg zoals ik dat deed. Door oefeningen te doen met wat er ook maar te vinden was in het bos, stokken, bomen, zand, werden een heleboel zaken duidelijk. Ze leerde me dat ik niet zo streng hoef te zijn voor mezelf. Dat ik ook wel eens nee kan zeggen, zonder me daar dan schuldig over te voelen. Ik leerde ook dingen los te laten. En dat vooral, was echt super! Ik ben Marrit dankbaar voor de inzichten die ze me heeft gegeven. En ik weet, dat ik, mocht het nodig zijn, altijd weer bij haar terecht kan.

Marianne de V.

Wandelen met Marrit

We hadden op een zaterdag middag afgesproken nadat ik had aangegeven dat het niet helemaal lekker met mij ging. Had heel veel besef momenten gehad over dingen/eigenschappen die mij vroeger hielpen maar mij nu steeds meer in de weg zitten. Het bleek de warmste zaterdag middag van oktober te worden, dus iedereen was massaal naar het bos gegaan. We gingen daarom eerst een stukje lopen en hadden alles een beetje doorgenomen. Tijdens het wandelen kreeg ik “opdrachten” waar ik vaak goed over moest nadenken. Het voelde heel vertrouwd en ik heb mij goed op mijn gemak gevoeld. Daarom durfde ik alles uit te spreken. Was ook helemaal niet met de tijd bezig en dat was ook zeer fijn. Het lopen in de natuur was ook fijn. Had ook helemaal geen “last” van alle mensen die ook in het bos liepen. We zijn nu 3 weken verder en het is allemaal “geland”. Dankzij het gesprek heb ik meer inzicht gekregen in veel dingen. Ik wist het wel maar het is nu een stuk duidelijker. Heb daarom ook wat meer rust gekregen. Sinds een aantal dagen slaap ik zelfs iets beter. Heb het dus als iets zeer positiefs ervaren.

Lisette

Peter van B uit Alkmaar

“Door omstandigheden was ik de grip op mijn leven toch wel wat kwijt geraakt. Vele reorganisaties op het werk brachten spanningen mee, die ik op de een of andere manier thuis weer ventileerde. Ik voelde me steeds meer een boeman worden. Er over praten kwam eigenlijk niet in me op. Wat moet je zeggen dan? Leek mij weinig zin te hebben. Totdat ik met Marrit in gesprek kwam en zij mij liet inzien dat ik prioriteiten kon stellen, zonder anderen en vooral mezelf daar tekort mee te doen. Het was alsof ik een soort van stappenplan kreeg wat ik kon gaan volgen. Dit gaf mij weer meer houvast.”

G.K uit Bergen

“Marrit gaf me echt het gevoel dat ze luisterde, keek me aan terwijl we praatten, kwam terug op dingen die ik eerder had verteld. Ik voelde me niet opgelaten, in de verdediging of bedreigd. En Marrit wist mijn af en toe warrige gedachten en gevoelens samen te vatten. Hierdoor ontstond er een stuk duidelijkheid. Er was vertrouwen waardoor ik alles kon vertellen wat ik wilde.”

B.B uit Alkmaar

“Door de rust die Marrit uitstraalt, was het makkelijk me open te stellen. Er hing een sfeer van vertrouwen en warmte. In de gesprekken werden soms confronterende vragen gesteld, waar ik echt over na moest denken en dit bracht me tot de conclusie dat het wellicht tijd wordt om toch meer te gaan doen met mijn constante behoefte aan positieve bevestiging van anderen. De gesprekken eindigden gelukkig steeds positief, waardoor ik niet met een verwarrend gevoel bleef zitten.”